Goede hardloopschoenen

Bij Dynamica-Sport hadden ze me nog wel het belang van goede hardloopschoenen meegegeven nadat ze mijn Lidl sportschoenen met grote hilariteit en minzaam hadden bekeken. Dus was ik al vlot naar de sportwinkel gegaan. Daar werd ik heel goed geholpen door iemand die ik op de Start-to-Run clinic ook al was tegengekomen. Ik mocht een keer van voor naar achter door de zaak hardlopen. Vroeger mocht ik dat nooit van mijn moeder.
Daarna zelfs nog een paar keer met steeds andere schoenen. Op de videoregistratie die van mijn voeten tijdens het hardlopen werd gemaakt, was te zien dat ik mijn ene voet naar binnen neerzette. Dus had ik anti-pronatie schoenen nodig.
Deze schoenen hadden hele dikke zolen, met heel veel vering en ze waren behoorlijk duur, maar ja: ‘Goede hardloopschoenen zijn belangrijk!’ werd me steeds verteld.

Lees verder

Hardlopen

Donderdag 15 maart 2012, om 19.00 uur heb ik mijn laatste sjekkie gedraaid en opgerookt en bewust van genoten – oh wat geniet je van zo’n moment. Ben benieuwd hoe lang die datum in mijn herinnering zal blijven hangen.
Vanaf ongeveer mijn 17e jaar heb ik gerookt. In 1997 ben ik ook al een keer gestopt en dat ging goed, maar ik moest wel iets ter vervanging hebben, dat werk snoepen. In drie jaar tijd was ik 23 kilo aangekomen en geloof me, dat is niet leuk. Daar ga je je niet beter van voelen of meer zelfvertrouwen van krijgen. Door omstandigheden ben ik weer gaan roken en drie jaar later waren diezelfde kilo’s er gelukkig ook weer af, maar ja…
Lees verder